Archives mujore: Maj 2012

Wine 1.5.5 nëpërmjet PPP

Ajo është tani në dispozicion në versionin e saj APP 1.5.5 të verës , një kërkesë që lejon ekzekutimin e programeve të Windows-it në GNU / Linux.

Kjo është lista e ndryshimeve:

  • Mbështetje për instalimin Mono Wine si një paketë add-on.
  • Dithering i modelit brushat në motor Dib.
  • Mbështetje për instalimin e NET 4.0 Runtime.
  • Fotografi DDS mbështetur në D3DX9.
  • Fixes bug të ndryshme.

Që të instaloni këtë version të Ubuntu, së pari ne të shtoni APP depo dhe vërtetuar me hapjen e një terminali dhe shtypni:

sudo APP add-apt-depo: ubuntu-verë / APP
sudo apt-get përditësim
sudo apt-get install wine1.5
Burim

Fedora 17 në disponim nëpërmjet Torrent

Largimi përfundimtar i Fedora 17 muskulor mrekulli sot është shpallur, por para shpalljes zyrtare është tani në dispozicion për shkarkim një e segmentit popullore dhe shpërndarjeve të mëdha: Fedora 17 është i arritshëm nëpërmjet protokollit BitTorrent.

faqen e internetit e krijuar posaçërisht për këtë qëllim në Fedora që ju keni në dispozicionin tuaj në lidhje përrua me fotografi që do të ju lejojnë të shkarkoni shpërndarjen në çdo "aromë" nga tani.

Pra, nuk ka imazhe Jeto Desktop (GNOME) dhe Live KDE (të dyja janë rreth 645 Mbytes) dhe një imazh të tretë gjallë DVD (3.6 GB), të gjithë prej tyre janë në dispozicion për i386, i686 (32-bit) dhe X86_64 ( 64 bit).

Burim

iTest - software me burim të hapur për të marrë provimet

Ne kemi parë shumë të dobishme sisteme me burim të hapur për shkollat ​​dhe universitetet, dhe ka ende shumë!

Sot ajo është deri në iTest, një software të lirë kompjuterike për të marrë provimet. iTest në thelb përbëhet nga dy programeve:

 • iTestServer. Kjo do të jetë server dhe na lejon të redaktoni pyetje dhe përgjigje.
 • iTestClient. Kjo është ajo që studentët të përdorin për t'iu përgjigjur pyetjeve.

Programi është ndër-platformë dhe lejohet sipas kushteve të GPLv2. Ajo vjen në disa gjuhë, duke përfshirë spanjisht është

Në faqen zyrtare të internetit ju mund të gjeni dokumentacionin për përdorimin e iTestServer dhe iTestClient. Dokumentacioni është në dispozicion vetëm në anglisht, por ka grafikë dhe është shumë e lehtë për të kuptuar.

Dhe në të njëjtën faqe janë videot që tregojnë se si të krijoni pyetjet / përgjigjet, të tilla si heqja e serverit, si konsumatorë të lidhë, etj

Shuma e opsioneve që ju keni shumë dhe kjo është e mirë për të provoni atë vetë, por më interesante janë mundësi për të shtypur provimet e studentit sapo përfunduar. Të cilat kanë qenë të shënuar përgjigjet e tyre dhe disa janë përgjigjur saktë.

Ata gjithashtu do të jetë i informuar për çdo gjë që po ndodh 'live', ndërsa studentët të përgjigjet provimet. Dhe më në fund edhe ata kanë një modul statistikat që me siguri secili mësues vjen në dobishëm, dhe që natyrisht mund të jenë të shtypura.

Shkarkim

Burim

Statistikat Sofa 1.1.5 - Statistikat Software

Që version 1.1.5 është në dispozicion divan Statistikat e hapur për të gjithë - - një kërkesë e mirë për të krijuar statistika dhe analizuar, gjithashtu ka aftësinë për të krijuar raporte ngjyra për shtyp dhe pamje në ekran.

Ndër ndryshimet kryesore është aftësia për të rrotullohen etiketat vertikalisht horizontale aks

Përveç kësaj disa mete janë fikse:

  • Vogla etiketat fikse kolonë bug ndalimi shfaqur të dhënat në pikëpamje tryezë.
  • Fixed bug në recode operacion Cili do të fshij tryezë në qoftë se ndonjë gabim në të gjitha Ku Takohet duke u përpjekur për ta kthyer përdorues në përditësim SQLite klauzolat config recode.
  • Fixed bug në marrjen e strukturuar e të dhënave p.sh. për Listat linjës, ku për përdorues emra të freq fushë dhe vetëm në këtë mënyrë kanë një konflikt me vet fushën time Freq. Quajt brendshme _sofa_freq terren përdorim për të parandaluar goditjet.
  • Anëtarit Krijimi i parazgjedhur skedari pro- tani copes apostrofat etj në përdorues Me rrugë EG / përdoruesit / E Jim / etj
  • Dialogu Projekti tani tregon raportin e paracaktuar dhe CSS Me Ajo ruajtur të dhënat nga raste të mëparshme.
  • Konfigurimet e projektit zbatohen vetëm nëse projekti është zgjedhur - Ata nuk janë shkaktuar nga ndryshimet automatikisht kur konfiguruar një projekt.
  • Multi-line vlerat dhënave hyrë në qelizat p.sh. settings ndryshueshme etiketë, automatikisht prishet linjë konvertohet në hapësira. Ndalon gabime në afishimin e të dhënave p.sh. në linjë të vetme kutitë e tekstit, dhe problemet ruajtjen në Scripts python (EOL gabimit) etj
  • Fixed bug kur projekti i parë në një bazë të dhënash SQLite ishte supozuar të jetë shtrat baza e të dhënave paracaktuar edhe pse kjo nuk mund të jetë. Tani është e mundur për të lidhur të shumta bazat e të dhënave parazgjedhur testimi p.sh. kopje të vetme, etj për aq kohë sa Ndjekur emërtimin konventë.
  • SOFA tani rrotullon prapa në lidhje fundit bazës së të dhënave të mirë në qoftë se një dështim.
  • Fixed bug çuditshme Ku do të bllokohet bazë të dhënash e paracaktuar në qoftë se një tryezë e re e bëri, atëherë një Shikuar si dizajn, pastaj u përpoq për të shkruar për të bazës së të dhënave p.sh. importimin, redaktimi të dhënave. Vetëm rifreskohen pas përditësimit dizajn kursorin tavolinë demo dhe problemin e shkuar.

Ata mund të përdorin deb tyre paketë faqen e shkarkimit të instaluar apo përditësuar për Ubuntu .

Shënim: Nëse ju upgrade nga një version të mëparshëm, ju lutem lexoni me kujdes paralajmërimin për të shmangur humbjen e të dhënave.
Burim

Kernel 3.4 lëshuar

Si zakonisht çdo herë që të merrni një version të ri, Linus Torvalds ka prezantuar përmes Linux kernel mailing list (LKML) publikimin e fundit të kernel popullore. Versioni i ri 3.4 i Linux kernel përfshin mbështetje për më të fundit të tregut të kartave grafike, duke siguruar mbështetje për Trinitetin dhe Radeon HD 7000 nga AMD, NVIDIA GeForce 600 Keplerit, dhe madje edhe seri Intel Medfield chip.

Tiparet kryesore të Linux Kernel 3.4

 • Riparimin e mjeteve dhe të dhënat e shërimit për Btrfs
 • Blloqe metadata mbi 4KB në BTRFS
 • Përmirësime të performancës në Btrfs
 • Menaxhimi i përmirësuar i gabimeve në Btrfs
 • Mbështetja herët për Nvidia GeForce 600 'Kepler'
 • Mbështetje për grafikë Intel Medfield
 • Mbështetje për 7xxx RadeonHD dhe Trinity APU
 • New ABI x32: 64-bit regjim 32-bit pointers
 • Autoprobing shofer për x86 CPU
 • Rruga e verifikueshme duke filluar me mekanizmin pajisja "vërtetësi"
 • Mbështetje për një pajisje të leximit të jashtëm si një burim të origjinës për një vëllim LVM
 • Performance: vizualizimi më i mirë i profileve të mbledhur të degëve, filtrimin dhe nën-përdoruesit dhe raportojnë GTK2 GUI
 • Moduli i Sigurimit 'Yama'

Linux kernel 3.4 sjell edhe përmirësime në shumë fusha të tilla si korrigjimet për menaxhimin e kujtesës, networking, sistemet përmirësime EXT4, siguresave, NFS, XFS, hfsplus, CIFS dhe GFS2 fotografi, si dhe përmirësimin e Virtualization KVM dhe XEN .

Si zakonisht, më lart janë vetëm disa nga karakteristikat e reja të Linux kernel 3.4. Për të parë listën e plotë të shoferëve reja shtohen pajisje të reja të mbështetura dhe përmirësime të tjera, ju mund të hyni në faqen zyrtare .

Shkarko | kernel.org

Burim

Pinguy OS 12,04 Beta në dispozicion

Zhvilluesit e kësaj shpërndarje të bazuar në Ubuntu 12.04 LTS njoftoi disponilidad e Pinguy OS 12.04 Beta, dhe ndryshe nga edicioni i mëparshëm, i cili kurrë nuk e panë një botim përfundimtar , në këtë rast se kjo beta është një përsëritje do të paraprijë disponueshmërinë e versionit final.

Në Pinguy 12.04 LTS OS 3.4.1 duke përdorur GNOME Shell dhe mjedis desktop GNOME bëhet, dhe si më parë ne kemi disa interesante para-konfiguruar për komponentët ndërfaqes, të tilla si Weather Treguesi, menu Cardapio, tray klasik të sistemit, monitorojë sistemin tregues apo rishikim muzikë.

Në përgjithësi kjo është një evolucion pa risive të mëdha të OS Pinguy një distro që përpiqet për të ofruar një kujdes dhe realizuar atë të gjitha paraqitjet interface. Ju keni më shumë detaje dhe shkarko lidhjet në faqen zyrtare të shpërndarjes .

Burim

Free software për kontrollin laboratorë kompjuterike

Është interesante se çfarë ju mund të gjeni një të tillë në kohë. Këtë herë kam takuar një software për kontrollin laboratorë kompjuterike që është e hapur dhe i lirë.

Sigurisht në qoftë se shkolla ose universiteti juaj laborator kishte kompjuterë, atëherë me siguri ka pasur një 'admin' pc unë mund të shoh se çfarë ata ishin duke bërë dhe kontrollin PC të tjera. Dhe ai i sigurt ishte edhe software komercial. Ky program quhet iTALC bën pikërisht të njëjtën gjë, por të lirë.

Kjo nuk është vetëm një mjet për të kontrolluar rrjetin kompjuterik, por një mjet mësimor me mjete interesante për mësuesit.

Ajo është e optimizuar për temat përdorim në sisteme multi-core. Është multiplatform dhe mund të bëjnë përdorimin e dritare-linux rrjeteve të përziera.

Karakteristikat e iTALC

 • Shih se çfarë po ndodh në laborator kompjuterik dhe për të marrë screenshots
 • Opsioni me telekomandë për të ndihmuar të tjerët në rrjetin
 • Tregojnë një demo. Kjo është kur mësuesi dëshiron të gjithë studentët për të parë se çfarë jeni duke bërë në PC tuaj, ose për të treguar një shembull apo një rrëshqitje.
 • Workstations bllok. Ajo është përdorur për të përqendruar vëmendjen në mësuesi.
 • Dërgo mesazhe për të workstations.
 • Mbyllen dhe rinisni PC të largët.
 • Të identifikoheni dhe logout në stacionet si dhe gjithashtu të drejtuar ndonjë komandë ose Scripts largët
 • Mësimi nga shtëpia. Ju mund të përdorni lidhjet VPN për të dhënë mësime për studentët pa lënë shtëpitë e tyre.

Sistemi automatikisht do të përpiqet për të zbuluar gjuhën e PC dhe e përdorin atë. Por në qoftë se ajo nuk mund të krijoni përkthimin tuaj. Ju mund të gjeni se si për të bërë këtë dhe më shumë dokumentacionin në faqen zyrtare.

Faqja zyrtare: italc.sourceforge.net

Burim

Recover grub në Arch Linux

Si të instalosh Arch Linux grub kur ne kemi humbur të tillë një kauzë të përbashkët të tilla si Windows ose ndonjë problem tjetër. Ne do të marrë si një referencë e madhe wiki Arch .

Iso filluar plucking një jetojnë regjim Arch Linux, zgjidhni opsionin që në qoftë se ne ishim të instalosh sistemin operativ dhe një herë ne jemi në ndarëse të shpejtë kontrolloni për statusin e regjistruar:

fdisk -l / dev / SDA

Disposit. Sistemi Boot Fillimi Fundi bllokon Id
/ Dev / sda1 * 2048 206 847 102 400 7 HPFS / NTFS / exFAT
/ Dev / sda2 206848 307 412 991 153 603 072 7 HPFS / NTFS / exFAT
/ Dev / sda3 83 307 412 992 340 180 991 16.384.000 Linux
/ Dev / sda4 340 180 992 976 773 119 318 296 064 83 Linux

Në rastin tim, siç tregohet në prodhimin e fdisk sda1 ndarëse dhe sda2 përkasin Windows 7, ndërsa sda3 dhe sda4 përkasin Arch Linux, e para është ndarja root (ku kjo instaluar grub) dhe shtëpia e dytë .

Pasi ne e dimë layout ndarje të vazhdojë për të rimarrë grub, sepse ai do të krijojë një ambient të chroot bazuar në instalimin e mëparshëm të Arch:

cd /
mali -t ext4 / dev / sda3 / mnt
mali -t proc proc / mnt / proc
mali -t sysfs sys / mnt / sys
mali -o ngurtësohem / dev / mnt / dev
chroot / mnt / bin / bash

Duke pasur parasysh se në deklaratën:

mali -t ext4 / dev / sda3 / mnt

ext4 është filesystem e ndarjes dhe / dev / sda3 është ndarja ku grub, e cila në rastin tim, është rrënja (/) ndarje është i instaluar.

Pasi të kemi këtë, pasi redaktimi /boot/grub/menu.lst nëse është e nevojshme, të instaluar grub në disk sda:

grub-install / dev / SDA

Me se do të dalë vetëm chroot dhe çmontuar montuar para:

cd /
umount -a
dalje
cd /
umount -a
reboot

Me këtë dua të përfundoj këtë post, jo pa iu referuar përsëri në gjithë ArchWiki ku ju do të gjeni më shumë informacion: Reinstalling GRUB (në spanjisht)

Kanotix 2012

Kanotix është një shpërndarje GNU / Linux që kam kërkuar për të folur shumë kohë më parë, por për disa arsye apo një tjetër ka mbetur në tubacion. Fillimin e Kanotix 2012 është një justifikim i mirë.

Për ata që nuk e di, Kanotix është një shpërndarje shumë të fuqishme të bazuar në Debian, e cila përfshin paketa e fundit në dispozicion, me një virtyt që e bën atë "të ndryshme", ka ndoshta njohjen më të mirë moderne hardware në mes të sistemeve operative atje në sot.

Nëse një pjesë e pajisjeve nuk është njohur nga Kanotix, vështirë se ajo do të jetë në ndonjë shpërndarje tjetër. Kanotix punon në mënyrë të jetojnë, kështu që mund të përdoret si një provë para se të blesh një kompjuter, shfletoni apo lexuar postën në vende të cilat nuk janë të besuar , të dhënat e shpëtimit në kompjuter me probleme, të kryer mjekësinë ligjore ose hequr viruset në një PC.

Ajo gjithashtu mund të jetë i instaluar përgjithmonë si sistem desktop, fletore apo server, nëse keni ndonjë komponent problem dhe duan të përdorin Linux me këtë të fundit. Kjo është një opsion në panoramën e pasur të flavors të GNU / Linux.

Versioni Kanotix është në dispozicion në 32-bit i586 dhe AMD 64 duke përdorur një mënyrë të përditësuar dhe Patched vetëm për ekipin e zhvillimit kryesor Kanotix 2012-05 është në dispozicion në dy versione. Kanotix Zjarr 2012-05, i bazuar në Debian 6.0.5 Shtrydh Kanotix Dragonfire Preview 2012-05 të bazuar në Debian 7 astmatik.

Dallimi themelor në mes të dy është në numrat version të paketave brenda një gamë të gjerë të programeve. Imazhet ISO ofruara janë hibride dhe Kanotix mund të boot nga CD, DVD, dhe pendriv nëpërmjet UEFI në PC apo Intel të bazuar Mac.

Shkarkim

Burim

VirtualBox 4.1.16 Update

Ajo është përditësuar për të versionin 4.1.16, VirtualBox , me këtë listë e ndryshimeve:

  • VMM: Guru fikse Meditim VERR_ACCESS_DENIED Me Disa mysafirët (mete # 7589, # 8247)
  • VMM: fikse Guru meditim VERR_PAGE_TABLE_NOT_PRESENT Me Ubuntu 32-bit mysafirët me paging mbivendosur aktivizuar në AMD CPU (të metë # 10.183)
  • VMM: ruajtur kufijtë segment dhe atributet joreale Kur kalimi në modalitetin trashëgimi kërkuar për disa të ftuar për të punuar si duhet (VT-x pa ekzekutimin pakufizuar mysafir vetëm; bug # 9941)
  • VMM: fikse VM për të ul receptorin e telefonit pas rinisë nga pauzë / savestate me mysafirët SMP në raste të rralla
  • Mbështetje 3D: disa fixes për rrëzimin e shoferit të Windows WDDM Video
  • NAT: fiksuar një aksident në përpjekjen për procesin datagram ICMP në disa rrethana (bug # 10.527)
  • Host-vetëm Networking: ngriti numri maksimal i ndërfaqeve për 128 për Linux dhe Mac OS X ushtrive (nuk ka asnjë kufizim i tillë për Solaris dhe Windows-it ushtrive)
  • EFI: gabim KSHZ / PAE Core llogaritjen fikse pika e hyrjes (bug # 10.531)
  • VRDP: fiksuar problemin freskimit ekranit (bug # 10.503)
  • Kryesore: të vendosur shtetin e duhur VM nëse savestate dështoi për disa arsye (bug # 6189)
  • Kryesore: Mesazhi më i dobishëm gabim nëse një medium është i paarritshëm
  • VBoxManage: savestate controlvm fikse Tashmë nëse VM është ndaluar
  • Mac OS X pret: adresuar çështjet kandidon për Mountain Lion Pamjeje 3 (bug # 10267)
  • Linux pret: Linux 3.4 fixes përpilojnë
  • Linux pret: fikse rruga e gabuar të ndihmojë në disa paketa rpm me bazë (bug # 10.418)
  • Guest Shtesat: trajtimi fikse e mjedisit të ndryshueshëm me porosi Gjatë VBoxManage ekzekutuar guestcontrol (bug # 10.581)
  • Dritaret Shtesat: Vizitues fikse përplasje shofer i VBoxSF në Disa raste (4.1.10 regresionit, bug # 10.408)
  • Dritaret Shtesat: nuk e ngarkesës në qoftë se mbështetja 3D WDDM shoferi nuk është në dispozicion për Windows 8 të ftuar për të mbajtur ftuar maintainable në këtë rast (akoma më mirë të humbasë disa karakteristika se duke siguruar një ekran bosh)
  • Solaris Shtesat: Mbështetje shtuar për X.org Server 1.11 dhe 1,12

Ju mund të instaluar apo përditësuar në këtë version të fundit në Ubuntu me paketën përkatëse ju do të gjeni tuaj faqen e shkarkimit.

Burim