Archives Daily: 18 shkurt 2011

Zhvilluesit hedhin dyshime mbi të ardhmen e Qt

Ky artikull blogun e Qt në vendin e Nokia lëshuar dje është i shpejtë për të sqaruar se, në kundërshtim me atë që disa tashmë janë parashikuar, kjo kornizë nuk ka vdekur dhe se, në fakt, ky është momenti më i mirë në historinë e saj ( ?). Posti gjithashtu thekson se "Qt do të jetojë në Symbian, MeeGo dhe industritë dhe platformat jo celular", duke cituar gjithashtu CTO e Nokia bërë deklaratat e mëposhtme:

  • "Ne jemi ende një tifoz i madh" (Qt).
  • "Megjithatë ne vazhdojmë të punojmë në Qt, përmirësimin".
  • "Në segmentin e telefonisë celulare do të shqyrtojmë teknologjitë Qt" (?)
  • "Qt Quick është provuar të jetë një platformë tepër produktiv."
  • "Ne do të vazhdojmë përmirësimin pajisje me versionet e reja të Qt dhe Qt shpejtë" (duke iu referuar Symbian)

Megjithatë, 175 komentet e publikuara (si unë shkruaj këtë) në këtë artikull janë shkatërruese, i mbushur me mosbesim dhe madje recentimiento.

Një shembull i komentit tipike:

"Qt, nëpërmjet Symbian dhe MeeGo, do të jetë në më shumë se një miliard telefona në dekadën e ardhshme me qindra e mijëra të Qt Zbatime duke u krijuar dhe e bleu nga OVI. Që përfaqësonte një të ardhurave të madh potencial do të plotësojë mjedisit goblal Qt me miliona dollarë rrjedhin nëpër duart e kompanive Qt, punonjësve të saj dhe zhvilluesit e pavarur. "

"Vetëm në rastin tim, unë lë punën time gjashtë muaj më parë për të përqëndrohet në të mësuarit e planifikimit Qt për të fituar disa të ardhura nga OVI ... e gjithë kjo u përfundua, se e ardhmja u shtyp."

Dhe pse jo një tjetër;

"Qt / Desktop është bërë një qytetar i dytë klasë nga blerjen e Nokia. Në vitin e fundit Qt liron kanë qenë bug fixes vetëm tërë ekosistemit të Qt dhe shtesat (vetëm) në botën e lëvizshme e "ishin.

Në pikëpamje të aleancës fundit mes Nokia dhe Microsoft, ndoshta të ardhmen e Qt në duart e parë do të ishte më mirë të sigurt nëse një Qt për Windows Phone 7 (WP7) kishte qenë në planet që nga fillimi, por ne të gjithë e dimë se nuk është aq e . Ky tjetri koment informadísimo në Reddit shpjegon pse se ose nuk ndodhë:

Microsoft është e vendosur të mos lejojë zhvillim për WP7 me kodin amtare, që është, pa API tjetër përveç asaj të Silverlight apo XNA dhe të përjashtojë drejtpërdrejtë mundësinë e Qt për WP7 (dhe madje edhe drejtimin stepje kodin trashëgimi) . Dhe arsyeja për këtë vendim është e thjeshtë: në fund, Microsoft do të planifikojnëbashkojë kodin me Windows WP7, dhe që do të jetë shumë më e lehtë me këtë skemë.

Burim

Njoftimet e fundit: një histori për njoftimet e Ubuntu

Në rastin tim, unë vërtetë nuk e përdorin shumë aplikacione që e bëjnë përdorimin e njoftimeve Ubuntu në dëshpërim nëse nuk marr një të tillë. Megjithatë, ndoshta disa prej jush dhe një utiliceis disa të tjera që ju pëlqen (ose juaj e nevojshme) të jetë i vetëdijshëm për çdo gjë që shfaqet.

Njoftimet e fundit është një applet për panelin e GNOME që është në thelb një histori e njoftimeve, si na mblidhet gjithçka që kemi marrë, kështu që ne mund të shqyrtojë ato në çdo kohë. Ju lejon të kopjoni tekstin e njoftimit ose, nëse ndonjë, lidhjen (ose të hapur atë direkt). Ne mund të shohim vetëm ato të dorëzohet nga një aplikim të veçantë.

Për të instaluar atë që ju duhet të përdorni APP në vijim:

  APP sudo add-apt-depo: jconti / e fundit-njoftimet
 sudo apt-get përditësim
 sudo apt-get install fundit-njoftimet 

Pastaj, ashtu si ju të shtoni në panelin ju dëshironi. Edhe pse nuk është shumë përdorim atij (në fakt duken kapjen që drejton këtë post, unë kam pasur për t'u marrë për të sjellë diçka për të marrë), unë mendoj se kjo është diçka që duhet të vijë si standart. Shih nëse ju guxojnë të vënë diçka kanonike Unitetit.

Burim

Ubuntu 10.04.2 LTS

Me këtë version, Kate Stewart, sapo ka njoftuar lirimin e dytë përditësimit mirëmbajtjes Ubuntu 10.04 LTS.

Azhurimi përfshin versionin desktop, server dhe alternative për të dy arkitekturave (32 dhe 64bit) me të gjitha azhurnimet e sigurisë dhe bug fixes që nga lirimin e versionit.

Kam lënë pas imazhet e versionet desktop:

ubuntu-10.04.2-desktop-i386.iso

ubuntu-10.04.2-desktop-amd64.iso

Dhe gjithashtu Kubuntu dhe Xubuntu:

Kubuntu-10.04.2-desktop-i386.iso

Kubuntu-10.04.2-desktop-amd64.iso

Xubuntu-10.04.2-desktop-i386.iso

Xubuntu-10.04.2-desktop-amd64.iso

Burim